Dennis Roeloffzen


 • Naam: Dennis Anthonius Roeloffzen
   
 • Verbonden aan: Koninklijk Nederlands Leger (OR-6 sportinstructeur & trainer/coach militair vijfkampteam)
 • Beroep & Expertise: Dennis is gespecialiseerd in kracht & conditie als sportinstructeur voor de Koninklijke Landmacht en werkt samen met verschillende brigades en bij legeropleidingscentra. Als voormalig militair vijfkampsporter voor de Koninklijke Marechaussee is hij momenteel verantwoordelijk voor de planning, programmering en training van de militaire vijfkampsporters en is hij bezig met het herschrijven van de militaire leer in de Koninklijke Landmacht. Specifiek vakgebied; duurtraining en periodisering.
  Cursussen: Tactische kracht en conditionering facilitator, NSCA. 
 • Korte samenvatting: Na het werken in de Koninklijke Landmacht als soldaat bij de 11e Luchtmanoeuvre Brigade verliet hij het leger om een B. in PE in Amsterdam te krijgen van de HvA. Na zijn afstuderen in PE is hij opnieuw in dienst getreden bij de Koninklijke Landmacht om instructeur en trainer/coach voor de Nederlandse militairen te worden. Tijdens zijn periode in het leger specialiseerde hij zich in veel verschillende vakgebieden.
  Nadat hij berg- en klimleraar was geworden, nam hij deel aan een cursus mentale begeleiding en training van militairen met klimmen, skiën en langlaufen als middel om een doel te bereiken. 
  Een belangrijk onderdeel van een succesvolle missie is de mentale en fysieke staat van een soldaat. Daarom heeft hij zich de laatste jaren gespecialiseerd in en is hij een Vinyasa Yoga leraar en Tactische Kracht en Conditionering Fascilitator (NSCA) geworden. Verder volgt hij een trainersopleiding voor looptechniek bij de Nederlandse Atletiekvereniging. 
   
 • Wat heeft u geïnspireerd? Tijdens een missie naar Afghanistan heeft hij aan den lijve ondervonden hoe belangrijk fysieke conditie is voor de geestelijke gezondheid. Het heeft hem geïnspireerd om een militaire expert te worden in zowel fysieke als mentale gezondheid vanuit een holistisch perspectief.

  Deze inspirerende video was op een militaire WC-vijfkamp in Rio de Janeiro, het wereldrecord werd gebroken met een fabelachtige 2:10 op de hindernisbaan. "Ik was daar op het WK en het inspireerde mij om mijn eigen grenzen te verleggen als atleet. Met als gevolg een PR van 2:29."