Dr. Nikki Rommers


  • Naam: Nikki Rommers
     
  • Verbonden aan: Vakgroep Bewegings- en sportwetenschappen, Vrije Universiteit Brussel & Universiteit Gent
  • Beroep & Expertise: Onderzoeker op het gebied van blessure-epidemiologie en blessure-risicobeoordeling bij jeugdsporters met een specifiek belang bij het creëren van een zo veilig en effectief mogelijke ontwikkelomgeving voor sporters.
  • Korte samenvatting: Nikki Rommers behaalde een MSc diploma in Rehabilitatiewetenschappen en Fysiotherapie aan de Vrije Universiteit Brussel, België, gespecialiseerd in sportfysiotherapie en manuele therapie. Na gewerkt te hebben als sportkinesitherapeut in verschillende sport- en klinische settings, maakte ze de overstap naar onderzoek in de jeugdsport. In 2020 voltooide ze haar doctoraat met de focus op blessure-incidentie, -patronen en -risicofactoren in termen van groei en rijping, alsook fysieke prestaties en motorische coördinatie bij jeugdvoetballers op elitair niveau.
     
  • Wat heeft u geïnspireerd? De vertaling van onderzoeksresultaten naar de praktijk om een veilige en leuke omgeving te creëren voor de optimale ontwikkeling van kinderen tot sporters die met een glimlach presteren. Ook onverwachte toevoegingen aan de trainingsroutine zijn zeer inspirerend, zoals te in deze video.